Čeština (Česká republika)English (United Kingdom)简体中文
Kompletní text chronologie pádu československého komunistického režimu včetně historického úvodu, použité literatury, seznamu použitých zkratek a jmenného rejstříku byl vydán v publikační řadě Sešity Ústavu pro soudobé dějiny AV ČR v roce 1999, č. 33 pod názvem SUK, Jiří – CUHRA, Jaroslav – KOUDELKA, František: Chronologie zániku komunistického režimu v Československu 1985–1989, 144 stran. Je založen především na archivních materiálech Ústředního výboru Komunistické strany Československa a samizdatových periodicích předlistopadových nezávislých iniaciativ.
25. května 1990
Představitel KC OF Petr Kučera uvedl, že s výsledky lustrací - které budou oznámeny kolem 4. července - naloží každá politická strana, jak uzná za vhodné. OF vyzve pozitivně lustrované kandidáty k okamžitému odstoupení z kandidátní listiny. Kučera uvedl, že OF bude i nadále po volbách platformou pro ty občany, kteří se nechtějí sdružovat v tradičních politických stranách. V politickém spektru bude OF zastávat středovou pozici: bude provádět liberální politiku s výrazným sociálním akcentem.
Politické strany se při jednání u »kulatého stolu« v Praze dohodly, že Národní fronta ukončila svou činnost bez nástupnických organizací.
 
tobacamptobacamp
tobacamp